Lokalt Nyheter 

Gratis julbord – för 50:onde året i rad

Under tre dagar öppnas Kulturhuset i Jönköping upp för ett gratis julfirande. Mellan 8-20 på julafton, juldagen och annandagen kommer de att servera frukost, lunch, middag och fika.


Gemenskap i Jul är ett initiativ som har funnits i 50 år, där alla är välkomna att ta del av julmaten som serveras gratis.

Det är volontärer som arbetar på Kulturhuset under juldagarna. De hjälper bland annat till med att laga och värma mat, och att plocka undan disk.

–     Det kan bli väldigt ensamt på jul om du inte har någon att vara med eller om du inte har någon familj. Och då tycker jag det är fantastiskt att man kan öppna upp här för dem och framför allt att folk får möjligheten att äta sig mätta under de här dagarna, säger Illona Erdemli som var volontär förra året.

Julmaten har skänkts från företag och matbutiker runt om i Jönköping. Det är även privatpersoner som väljer att skänka hembakat fika. Förutom julmat kommer det också bjudas på underhållning. Ungefär från klockan 13-17 på julafton kommer olika liveuppträdanden att inta Kulturhuset.

–     Det är inte helt bestämt än vilka som ska uppträda, men det kommer bland annat att vara en magiker och en trubadur. Under dagen kommer det även att vara en musikquiz, berättar Illona Eremli.

Tess Rikardsson

Related posts