Lokalt Sport 

Dubbla förluster för Wetterbygden Sparks

Hannah Wester kommenterar förlusten

Under veckan stod det två ligamatcher på schemat för Wetterbygden Sparks. Damlaget mötte Alvik basket på bortaplan, samtidigt som herrlaget åkte upp till Södertälje i Stockholms län för att möta Södertälje Kings. Slutresultatet blev två förluster för basketföreningen.

Herrlaget låg i underläge genom matchen mot Södertälje Kings. Redan vid första halvlek toppade Kings med 41–38 poäng. Sparks föll dock kraftigt under sin tredje period, då Kings låg med tio poäng i fas. Slutresultatet blev 91–76, vilket innebar en förlust för Wetterbygdens herrlag i den svenska basketligan.

Dagen efter, spelade damlaget sin bortamatch mot Alvik i Åkeshovshallen. Genom hela matchen låg Sparks jämnt med Alvik. Den första perioden slutade med en vinst för gästerna då resultatet blev 16–17. Sparks hade dock problem med att sätta bollarna i korgen, vilket resulterade i en förslut i första halvlek. Alvik basket vann första halvlek med sex poäng, som slutade med 25–16. Sparks föll hårt under den andra halvleken och lyckades inte komma ikapp Alvik. Slutresultatet blev 88–72.

– Det räckte inte hela vägen helt enkelt. De var alltid snäppet före oss vilket slutade med en förlust, uppger forwardspelaren Hannah Wester.

Sparks spurt räckte inte hela vägen, vilket resulterade i ännu en förlust för Wetterbygden på protokollet. Slutresultatet bidrog till Sparks fjärde förlust på raken under säsongens startsputt.

För tillfället ligger Sparks herrlag på en femte plats medan damlaget hamnade på en sjätte plats på tabellen i den svenska basketligan. Nästa hemmamatch är fredagen den 27 december i Huskvarna Sporthall, då herrlaget möter derbylaget Nässjö basket. Damlaget spelar på hemmaplan den 28 december i Huskvarna Sporthall mot Norrköping Dolphins.

Dona Bahtiri

Related posts