Lokalt Sport 

HV71:s fina trend kommer att hålla i sig

Imorgon gästar Malmö Redhawks Kinnarps Arena. Skåningarna kommer från en tuff tid med fem raka förluster medan HV71 gör entré på hemmaplan efter en tung seger mot Frölunda på borta is.  

Lagen har bara mötts en gång hittills denna säsong. En match som slutade med en 4–3 efter straffar till HV71. En match som HV71 slarvade bort poäng i efter att ha tappat en 3–0 ledning efter första perioden. HV71 ligger i dagsläget på relativ stabil plats i tabellen med nio poäng upp till serieledarna Luleå och fem poäng ner till slutspelkvalplats som Skellefteå är på. Malmö däremot har det betydligt tyngre och kämpar just nu att inte tappa mark till lagen på slutspelsplats ovanför dem och öka gapet till lagen på nedflyttningsplats nedanför dem i tabellen.

Morgondagens match kan bli en ojämn historia. HV71 har gått starka de senaste matcherna och om man kollar på de fem senaste matcherna för respektive lag är HV71 vinnarna. På de fem senaste matcherna har HV71 tagit nio poäng av 15 möjliga, medan Malmö bara tagit två, det är den sämsta trenden i hela SHL i dagsläget. Formkurvan talar starkt för HV71, sämre för Malmö som måste bryta sin negativa trend.

Jag tror att kommer HV71 att gå segrande ur denna batalj, men de måste följa sin matchplan väl. Det är viktigt att HV71 fortsätter att vara fem man på isen och inte drar på sig några onödiga utvisningar. HV71 har i dagsläget dragit på sig minst utvisningar i ligan och det kan vara smart att fortsätta på samma spår eftersom Malmö har ett bra Powerplay på borta is. De gör mål ungefär vart fjärde Powerplay. Målvakterna Jonas Gunnarsson i HV-målet och Oscar Alsenfelt i motståndarkassen är två målvakter som kan stänga igen matcher. Bli inte förvånad om det är målvaktspelet som avgör matchen. Simon Örnerud i HV71 har gjort fem mål de senaste sex matcherna och Malmöspelaren Fredrik Händemark levererar fortsatta poäng och har nu gjort 19 pinnar på 24 matcher, men har varit lite kallare på sistone.

För HV71 gäller det att fortsätta med sitt fina spel och positiva trend. För Malmö finns det bara en väg framåt och det är att vinna. Jag tror dock att deras negativa trend kommer att hålla i sig. Mitt tips är 3-1 till HV71 mot Malmö Redhawks.

Kort uppsnack om matchen med HV71:s skribent Jesper Svensson.
Simon Attefall

Related posts