Lokalt Nyheter 

Näthandeln tar död på julhandeln i city

I dag handlar vi ungefär hälften av våra julklappar på nätet. Erbjudanden och lägre priser på nätet kan bli city-kärnans död, det blir särskilt tydligt i jultider då konsumtionen är stor.  

Var handlar studenter i Jönköping sina julklappar i år?

För varje år blir resultaten för detaljhandelns fysiska butiker allt sämre. Clara Svensson, butiksbiträde på Vero Moda i Jönköping, förklarar hur arbetarna ser en förändring i människors köpbeteende. Näthandelns låga priser och rabatter gör att butikerna tvingas erbjuda allt fler rabatter för att ha en chans att konkurrera på marknaden. Svensson förklarar att det blir särskilt tydligt i juletider, då svenskarna konsumerar som mest på året. 

På nätet finns det alltid rabattkoder tillgängliga, för att kunderna ska handla måste vi butiker erbjuda samma sak, vilket vi inte alltid har råd med som fysisk butik.

Clara Svensson, butiksbiträde på Vero Moda

I förra veckan presenterade Postnord att hälften av alla julklappar i år handlas på nätet. Men att detaljhandeln går dåligt är inte något nytt för Jönköpingsborna. I city har allt fler butiker fått stänga ner de senaste åren och vissa väljer att bara ha kvar sina butiker på Asecs. Under året stängdes alla Jc-butiker ner, en kedja som varit verksam i Jönköping i många år, och de stora sportjättarna finner man nu mer bara på Asecs. 

Elise Svensson

Related posts