Kultur Nyheter 

Sveriges nya RnB och Hip-hop guldkorn: SHRN

I fjol var SHRN en av de elva gästartisterna som medverkade på remixversionen av ”Lägg ner ditt vapen”. Nu är hon aktuell med sin debutsingel Vida och berättar om sin resa från att vara en tjej som sjöng hemma i Nyköping, till att släppa sin låt på Spotify.

Det nystartade skivbolaget ’La Vie Music’ drivs av artisten Fille Danza, mer känd från rap-duon Ison & Fille, och producenten Mack Beats. 2019 beslutade de två stjärnorna att gå ihop och starta deras egna självständiga skivbolag – La Vie Music. Med sina erfarenheter och kunskaper om musikbranschen, har bolaget hittills lyckats upptäcka två unga talanger, SHRN och L1NA. 

SHRN, som är artistnamnet för Shirin Anoushe, 18, började sjunga och spela piano redan vid sex års åldern. Vid sin sida har SHRN alltid haft sin storebror, som också ägnande mesta delen av sin tid till musik. Hennes bror var även bekant med flera profiler inom musikbranschen, varav två av dem var Mack och Fille. Tack vare sin bror som inspirationskälla, uppmanade han SHRN att visa vad hon gick för i studion.

– Min bror hade skapat egen musik tillsammans med Mack och Fille. Han övertalade mig att sjunga framför dem. Mack och Fille tog mig och Lina in till studion där vi fick spela in lite låtar. Dem gillade det dem hörde och därefter slutade med att både jag och Lina blev en del av La Vie Music.

Däremot är det inte första gången det svenska folket får höra SHRNs sångröst. Tidigare i höst gästade hon remixlåten ”Lägg ner ditt vapen” tillsammans med elva andra gästartister, bland annat Linda Pira, Parham och AKI. Originallåten gav Ison & Fille ut för tretton år sedan och är en manifestation mot vapenvåldet i svenska förorter. Både originalet och remixen, som SHRN gästade, har uppmärksammats på sociala medier. Idag har remixversionen av ”Lägg ner ditt vapen” toppat strax över 1,5 miljon nedladdningar på Spotify. 

– Jag har växt upp med denna låten och budskapet är något hela Sverige måste få höra. Musiken betyder allt för mig. Jag har vanligtvis svårt att visa mina känslor, men inte i musiken. Musik har varit ett sätt för mig att uttrycka mina känslor. Oavsett om jag var glad eller ledsen, förmedlade jag dessa känslor i min musik. 

Nu har sångerskan debuterat med sin nya singel ”Vida” som är skriven av henne själv och producerad av Mack Beats. På mindre än en månad har låten laddats ner över 50 000 gånger på Spotify och hyllats av många artister inom den svenska musikbranschen. I sin singel sjunger SHRN bland annat att hon ska leva ett positivt liv tillsammans med sina vänner, samt att de en dag ska bli något stort.

– Min debutsingel ”Vida” handlar om mitt liv och hur jag vill leva livet med mina nära och kära. Syftet var att hylla alla människor som har varit med mig från start och vid min sida. Både genom bra och dåliga tider.

Hur kändes det att släppa låten?

–  Det var blandade känslor. I början var jag jättenervös kring responsen. Jag reflekterade mycket över om folk ens skulle lyssna på låten och vad de skulle tycka om den. Men nu i efterhand är jag bara mer exalterad, jag vill visa folk vem jag är. Känner mig peppad av att göra bättre av mig. Det har blivit som en tävling med mig själv.

SHRN förklarar att den största utmaningen hittills har varit att släppa in nya människor i sitt liv. Hon har tidigare alltid hållit hårt i sin vänskapskrets. I takt med att hennes karriär har tagit fart allt mer, har hon blivit tvungen att öppna upp för nya bekantskaper allt mer. Hon berättar även att hon till en början var ovan vid att ta emot så mycket komplimanger och hyllningar.

– Jag är en otroligt privat person som håller hårt i mina närmsta, och det räcker för mig. Sedan lång tid tillbaka har jag haft svårt att klicka och prata med folk. Men jag insåg att om jag ska börja släppa musik, kommer det resultera i att jag kommer behöva prata mer med folk och var mer öppen som person. Det var svårt i början men det har blivit bättre med tiden och jag jobbar på det ännu idag.

Enligt SHRN själv, är den största önskan att hennes musik ska ha en positiv påverkan på lyssnarna. Målet är att lyssnarna ska kunna ta del av hennes känslor och relatera till dem. De ska sätta sig i hjärtat på lyssnarna och sprida positivitet.

– Jag vill att min musik ska betyda något för mina lyssnare. Jag vill att de som lyssnar ska le när min musik sätts på. Jag vill att min musik ska få dem som mår dåligt och går igenom något att må bättre för en stund. Jag vill bara att den ska ha en betydelsefull roll för någon där ute och lyckas jag nå ut till bara en person, så har jag nått mitt mål. Enligt mig, betyder inte musik något om inte det har ett budskap. Mitt budskap är att sprida kärlek och positivet.

Just nu står det klart att La Vie Music har nykomlingar som publiken garanterat kommer att få se och höra mer av i år 2020, var av SHRN är en av dem. 

– Mina framtida planer just nu är att fortsätta göra musik. För tillfället har jag inga spikade planer, men jag siktar på att släppa fler singlar. Mitt motto just nu är att ’trust the process’ eftersom jag fortfarande är ny i branschen. Jag tar allt som det kommer. Musik går inte att stressa fram, resultatet blir aldrig bra då.

Dona Bahtiri

Related posts