Kultur Nyheter Sverige 

Magnus Carlssons julshow ersätts av digitalkonsert

Egentligen skulle han vid denna tidpunkt fara runtom i Sverige med sin jubileumsshow ”Från Barbados till Gamla stan”. Men pandemin som härjar i världen har satt stopp för Magnus Carlsson, som är en av de artister som brukar syns som mest under juletider. 

Magnus Carlsson är en svensk artist som är född och uppvuxen en bit utanför Borås. Han är sedan tidigare känd från dansbandet Barbados och popgruppen Alcazar. Gruppen Alcazars största framgång var med låten ”Crying at the Discotheque” som har sålt över 10 miljoner exemplar, runt om i hela världen. Under senare tid är han även igenkänd som soloartist och Tv-personlighet. Han har hunnit med allt från att vara programledare till jurymedlem i Dansbandskampen och körledare för Boråslaget i ”Körslaget”. Nu bor Carlsson sedan en längre tid tillbaka i vår huvudstad Stockholm tillsammans med sin man Mats Carlsson. Där försöker Magnus för tillfället hålla sin verksamhet under rullning, planera framtiden samtidigt som han försöker skapa lite julstämning i vardagen. 

Magnus Carlsson har i 15 år rest mellan konserthus och kyrkor i Sverige för att förmedla en julkänsla till svenska folket. Men i år blir det annorlunda för honom och många andra artister. För att skapa kontakt med sina fans har han därför tidigare i år planerat en digital julkonsert. Redan i november åkte han tillsammans med sitt produktionsbolag för att spela in materialet. Förslaget om en digital julkonsert kom från fans som hörde av sig till honom och det var på så sätt idén föddes. Eftersom pandemin är extra påtaglig under juletider bestämde sig Magnus Carlsson för att normalisera det med hjälp av sin digitalkonsert. Han hoppas att det ska hjälpa svenska folket till ökad julstämning, trygghet och gemenskap. 

För att ta del av den digitala julkonserten ”Christmas – En digital Julkonsert med Magnus Carlsson” finns det biljetter att köpa via ticketmaster. Efter köpet finns konserten tillgänglig att se inom 48 timmar. 

Juldekoration i Magnus Carlssons hemstad, Borås

Video: Evelina von Schedvin

evelina.vs

Related posts