Studenternas succébidrag till Musikhjälpen

Efter planeringsmöten och förberedelser sedan september har nu högskolans studentradio Radio K samlat in stora belopp till Musikhjälpen. Satsningarna som Radio K genomförde var större än någonsin och genombrottet blev påtagligt. Från glasburen på Jönköping University har studenterna sänt live i 24 timmar och samlat in mer pengar än någonsin tidigare. 

Radio K är en studentradio som årligen har startat en bössa för pengainsamling till Musikhjälpen. Årets tema löd ”För en värld utan barnarbete”. Veckan har bestått av livesänd radio, försäljning av lotter och fika. Dessutom har övriga utskott på högskolan hjälpts åt att engagera resterande studenter på skolan.

Tillsammans skapade eleverna på Jönköping University såpass mycket engagemang att de fick ihop dryg 67 tusen kronor som gick oavkortat till Musikhjälpen i deras arbete mot barnarbete. 

”Vi blev positivt överraskade över årets summa. Tidigare rekord var från 2019 där 64 tusen samlades in. Målet var att slå den summan, vilket var en utmaning. Men det gick”, säger Tilda Andersson som är medlem i Radio K. 

Radio K fick i år stöttning av skolans studentkår som möjliggjorde den etablerade satsningen. Förändringen gav tillgång till en glasbur och gäster såsom Erikshjälpen. 

”Det var ett fint utbyte av Erikshjälpen. Vi fick fina, intressanta och viktiga samtal med dem. Det är fint att man lär sig någonting samtidigt som man gör gott”, säger Tilda Andersson. 

Det seriösa ämnet blandades däremot med humor för att hitta en god balans i arbetet. Under livesändningen erbjöd studenterna från Radio K mycket skratt till sina lyssnare. Vid en viss summa insamlade pengar utförde medlemmarna så kallade triggers, alltså uppdrag. Dessa triggers bestod bland annat av att bada i Vättern, äta surströmming och klippa håret. På grund av den stora summa pengar som studentradion fick in blev alla uppdrag utförda. 

”Det var häftigt, nästa år vill vi såklart göra samma sak”, säger Oliver Willför som också är medlem i Radio K. 

Musikhjälpen-veckan har lidit mot sitt slut och återigen har enorma belopp samlats in till välgörenhet. Det var inte bara ett lyckat projekt för studenterna på Jönköping University. Årets totala insamling hamnade på drygt 54 miljoner från det svenska folket.

Video: Oliver Willför, medlem i Radio K, pratar om deras bidrag till Musikhjälpen.

Related posts