Kultur Nöje 

Melodifestivalen skapar förväntan – Jönköpingsborna positiva

Det står nu klart att Melodifestivalen kommer till Jönköping, år 2025 och staden förbereder sig för en av sina största musikfester någonsin. Reaktionerna bland invånarna i staden är positiva och många ser det som en möjlighet för Jönköping att få en ordentlig uppvisning.

Under tisdagen blev det officiellt att Jönköping ska arrangera en av deltävlingarna i Melodifestivalen 2025. Senaste gången, Jönköping anordnade musikfesten var 2007, men nu kommer musikevenemanget tillbaka till staden, den 1 mars och hålls på Husqvarna Garden.

Invånarna i Jönköping är positiva över beskedet och ser detta som en möjlighet för Jönköping att få en uppvisning och sätta staden på kartan. En av invånarna i Jönköping är Margit Johansson, som är glad över att något nytt händer i Jönköping och att musikevenemanget äntligen kommer till staden.

– Jag tycker att det är jättekul att Melodifestivalen ska arrangeras i Jönköping. Det var länge sen, musikevenemanget ägde rum i Jönköping och sen är det alltid kul när det händer något nytt i Jönköping, så jag är glad, säger Margit Johansson.

Jo Svensson delade samma reaktion och är glad att dottern äntligen kan få gå på Melodifestivalen.

– Min dotter är ett stort Melodifestivalen fan, så hon var väldigt glad över nyheten. Det blir Melodifestivalen för oss nästa år i alla fall, speciellt när det är så nära oss. Det är något vi kan garantera.

Andra invånare i staden, hade dock inte hört talas om nyheten alls, men var ändå positiva över att Jönköping ska få vara värd för en av deltävlingarna.

– Visste inte att Melodifestivalen skulle komma till Jönköping, då jag inte är ett så stort Melodifestivalen fantast. Men det är kul för Jönköpingsborna som är ett stort Melodifestivalen fan, att de äntligen nu kan gå på det, så jag är glad över det, säger Ebba Hyltmark.

Ebba Hyltmark som är glad för Jönköpingsbornas skull. Bild: Lejla Velic
Ebba Hyltmark som är glad för Jönköpingsbornas skull.
Bild: Lejla Velic

Related posts